Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 30.04.2024
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- chleb graham 130 g
- masło 10 g
- ogórek zielony 40 g
- pomarańcza 1/2 szt.
- szynkowa drobiowa 50 g
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- zupa ziemniaczana 400 g
- gotowane mięso z warzywami i pomidorami 120 g
- sałatka z białej kapusty 120 g
- ziemniaki gotowane 200 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©