Górnośląskie Centrum Rehabilitacji "Repty" przystąpiło do programu pilotażowego pt. "Dobry posiłek w szpitalu" wprowadzonego przez Rozporządzenie Ministra Zdrowia, z dnia 25 września 2023 dotyczącego edukacji żywieniowej oraz poprawy jakości żywienia w szpitalach. Program ten stanowi integralną część procesu leczenia, jak i rekonwalescencji pacjentów. Jego celem jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia świadczeniobiorców w szpitalach.
Dodano: 17.04.2024
Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych
- chleb krojony 70 g
- bułka zwykła 1 szt.
- masło 10 g
- twaróg z rzodkiewką 90 g
- kiełki 4 g
- pomarańcza 50 g
- zupa mleczna z kaszą manną 400 g
- kawa z mlekiem 250 ml
Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów
- zupa pieczarkowa z ziemniakami 400 g
- gulasz wieprzowy z papryką i ogórkiem kiszonym 200 g
- surówka z kapusty białej 120 g
- kasza jęczmienna na sypko 200 g
Wszystkie Prawa Zastrzeżone ©